Étlap

Kránicz Borház és Étterem

Garabonc

Borházunk alapja olyan pincészet, melyben családunk több generációja tanulta és művelte a borászat nemes mesterségét.
Ide várjuk kedves VENDÉGEINKET, hogy megízlelhessék a tölgyfahordóban érlelt, kiváló minőségű, nemes karakterű borainkat.
De nemcsak a kiváló minőségű fehér- és vörös borainkat kóstolhatják meg vendégeink, hanem különleges, helyi speciális ételeinket is.
Reméljük, hogy élvezik majd a nálunk eltöltött időt, és ugyanolyan jóízűen fogyasztják el ételeinket és italainkat, mint amilyen szeretettel és igyekvéssel mi elkészítjük és felszolgáljuk.

Kellemes időtöltést kíván: a Kránicz Család

LEVESEK

Ami a fazékból kikerül…

Húsleves tésztával

Hagymakrémleves cipóban

Fokhagymakrémleves cipóban
Finom friss fokhagymával

Bográcsgulyás
Zöldségekkel az IGAZI!

Leves cipóban - Kránicz Borház

HÚS NÉLKÜLI FINOMSÁGOK

Rántott “Trap-Pista”
Sajt prézliben rizzsel és tartármártással

Dödölle pirított hagymával és sok tejföllel
Igazi zalai ételkülönlegesség!

FŐÉTELEK

SZÁRNYAS ÉTELEINK

Krániczné Titka hasábburgonyával 
A pulykamellet sonkából, kukoricából és sajtkrémből készült töltelékkel megtöltjük,majd kirántjuk. Hasábburgonyával tesszük kívánatossá azt!

Laci Bácsi Kedvence hasábburgonyával 
Jércemellet fűszeres túróval töltjük, majd az egészet szalonnával göngyöljük. Hasábburgonyával kiváló és laktató.

Sajttal töltött pulykamell 
Pulykamellet sajttal töltjük, bundázzuk, sütjük. Hasábburgonyával kínáljuk.

Puttonyos pulykaszelet 
Pulykaszeletre sonkát, gyümölcsöt teszünk, meghintjük sajttal, majd pirosra sütjük. Mindezt salátaágyon tálaljuk.

Grill Tál pulykából 
Grillezett pulyka grillezett zöldségekkel

Neve Nincs csirke 
Lehet, hogy névtelen, de nem lehet íztelen! A roston sült csirkemell filét kaporszósszal leöntjük, burgonyakrokettel kínáljuk.

TÖBBSZEMÉLYES ÉTKEINK

Ünnepi Lakoma két személynek
A tálra pácolt tarját, puttonyos pulykaszeletet, és fogast bormártásban teszünk. Köretnek pirított burgonyát és zöldségeket kínálunk.

Kránicz Tál négy személyre
A tálra pácolt tarját, roston fogast, rántott szeletet, csülköt, Főborász kedvencét helyezzük. Köretként pirított burgonyát, rizst és zöldségeket kínálunk.

A VIZEK ÉS AZ ERDŐ AJÁNLATA

Fogasfilé bormártásban 
Borházunk saját borával, salátaágyon.

Fogas roston, rizs és zöldség körettel
Igazán könnyű és kímélő fogás, melyet mártással kínálunk.

Vaddisznópörkölt Dödöllével
Vadpörkölt egy igazi zalai ételkülönlegességgel, a nagymama receptje alapján.

Vaddisznósült almás párolt káposztával, krokettel 
A vadhúst erdei fűszerekkel ízesítjük, almás párolt káposztával és vadas mártással kínáljuk.

Vörösborban párolt szalonnás szarvas, krokettel 
A szarvashúst vörösboros mártásban pároljuk, krokettel kínáljuk.

Leves cipóban - Kránicz Borház

DISZNÓSÁGOK ÉS MARHASÁGOK

Rántott szelet hasábburgonyával 

Hegyi Tál 
A mustáros tarját megsütjük, melynek tetejére tükörtojást teszünk, valamint karajt hegyimártással, hogy ne legyen túl száraz, majd mindezt sült burgonyával kínáljuk, de a szalonnát sem felejtjük le a tálról!

Fatányéros a’la Borház
Mustárban pácolt tarját, fokhagymás karajt, valamint kolbászt kínálunk hasábban, a tetején szalonnával.

Grill Tál
Grillezett hús grillezett zöldségekkel

Szakács Kedvence 
Pácolt tarját szalonnazsíron megsütjük, friss fokhagymával megkenjük. Hasábburgonyával kínáljuk.

Főborász Kedvence 
Natúr szeletre sonkát, gombát, paradicsomkarikát teszünk, megszórjuk reszelt sajttal, majd az egészet pirosra sütjük. Hozzá sült burgonyát ajánlunk.

Pincetál egy személynek 
Sült húst teszünk rá mártással, tükörtojással, túróval töltött húst és rántott sajtot kínálunk sült burgonyával.

Csülök Szőlőmester módra
Egészben sült csülök, velesült burgonyával, hozzá párolt káposzta.

Marhapörkölt galuskával 
Egy igazi magyar ételspecialitás!

SAVANYÚK
ÉS SALÁTÁK

Ecetes uborka

Csalamádé

Paradicsom saláta

Uborka saláta

Káposzta saláta

Borház saláta

Friss vegyes  saláta

DESSZERTEK

Palacsinta:
Ízes
Totyogós túrós, vanília öntettel
Gundel
Csokis

Vanília puding tejszínhabbal

Gesztenyepüré tejszínhabbal

Almás pite vanília öntettel

Leves cipóban - Kránicz Borház

Teljes és többnyelvű étlapunkat és itallapunkat ide kattintva töltheti le!

For more languages download our menu here!

Látogassanak el Garaboncon a Bajkostetőre az év bármely szakában, a Kránicz Borházban szeretettel várjuk Önöket!

Reméljük, hogy élvezik majd a nálunk töltött időt, és ugyanolyan jóízűen fogyasztják el ételeinket és italainkat, mint amilyen szeretettel és igyekvéssel mi elkészítjük és felszolgáljuk!

Asztalfoglalás

Kránicz Borház és Étterem
8747 Garabonc, Bajkostető 937 hrsz.

Térjen be hozzánk egy pohár jó borra és egy tál finom ételre bármikor, akár előzetes foglalás nélkül is!

Nyitvatartás:
Minden nap 10:00 – 22:00