A KRÁNICZ BORHÁZ KÉZMŰVES BORAI

PALACKOS BOROK ÉS FOLYÓBOROK

A zalai borok közismerten könnyedek, gyümölcsösek és aromásak, köszönhetően a csapadékdús időjárásnak és a térség változatos termőtalajának.
A Kránicz Borokban érezhető a zalai szőlő jellegzetes zamata, az üde, friss, néhol olajos jegyek, melyek harmonikus ízélményt nyújtanak minden egyes kortyban. A kézműves borkészítés – melynek mesterségét Kránicz László 1983 óta folytatja a birtokon – számunkra igazi szenvedély. Minden év egy újabb kaland, kísérletek sorozata az egyre jobb és jobb eredményekért. Kránicz úr “kísérletezésének” gyümölcse az a 22 féle kézműves zalai bor, melyek évről-évre több hazai és külföldi díjat nyernek el. Ugyanakkor még nagyobb elismerésnek érezzük vendégeink és törzsvendégeink dicsérő szavait, Borházunkhoz való visszatérésüket.

Díjnyertes Kránicz borok

A kézműves borok saját termesztésű szőlőinkből, kizárólag kézi szüreteléssel, a legnagyobb gondossággal készülnek a Kránicz Borházban. Gazgag fehérbor kínálatunk mellett mára a vörösborok és a rosé borok kedvelői is találhatnak kedvenceket borlapunkon. Boraink friss, üde, gyümölcsös zamata kiválóan illik a hagyományos zalai konyha ízeihez.

Borházunkban lehetőség van palackos borok és folyóborok fogyasztására, és vásárlására is, valamint akár borkóstoló is kérhető. Borházunk kínálatában 4, 6 és 8 tételes borkóstolók közül választhat, akár előzetes foglalás nélkül is, tematikus kóstolási lehetőségekkel. 

Igény esetén Vendégeink oda-vissza szállításáról is gondoskodunk Zalakaros 10 km-es körzetében teljesen díjmentesen. Így mindenki számára adott a lehetőség, hogy önfeledten élvezhesse a nemes nedűket, amelyet a házigazda kedves és érdekes beszámolói tesznek még hangulatosabbá.

Borkóstolás árak:

4 tételes borkóstoló:  3.000 Ft/fő

6 tételes borkóstoló 5.000 Ft/fő

8 tételes borkóstoló: 6.000 Ft/fő

Asztalfoglalás

Kránicz Borház és Étterem
8747 Garabonc, Bajkostető 937 hrsz.

Térjen be hozzánk egy pohár jó borra és egy tál finom ételre bármikor, akár előzetes foglalás nélkül is!

Nyitvatartás:
Minden nap 10:00 – 22:00

Aktuális borkínálatunk

Fehér borok

♣ Olaszrizling: Magyaroroszág zászlósbora, ami minden borvidéken megtalálható. A zalai talaj adottságai miatt a zalai Olaszrizling különösen zamatos ízvilággal rendelkezik.

♣ Irsai Olivér: a Kránicz Borház egyik többszörös díjnyertes bora. Az Irsai Olivér csemegeszőlő két fajta szőlő keresztezéséből jött létre: a Csaba Gyöngye és a Pozsonyi Fehér szőlőjéből. Nagyon illatos bor készül belőle, ami igazi közönségkedvenc.

♣ Cserszegi Fűszeres: Zala megye jellegzetes bora, innen indult világhódító útjára, Bakonyi Károly nemesítésével. Többszörös díjnyertes bor, könnyed, fűszeres-aromás ízekkel.

♣ Chardonnay: fahordós érlelésű fehérbor, így a hordó kiemeli a chardonnay bor jellegzetes ízét.

♣ Királylányka: jellegzetes zalai bor, a zalai táj adottságai miatt kiemelkedő ízekkel és aromákkal.

♣ Zöld Veltelini: a zalai vidék területére jellemző bor, amiben egyfajta „zöld” íz tapasztalható. Vendégeink egyik kiemelt kedvence.

♣ Sauvignon Blanc: világszerte ismert és kedvelt fehérbor, a zalai borvidéken ropogós savak jellemzik.

♣ Birtok Bor: a Kránicz Borház zászlósbora, egy különleges házasítás azonos arányú Királylánykából, Zöld Velteliniből és Olaszrizlingből.

♣ Muskotály: sárga muskotályból készített édes fehér bor, ami a vendégek nagy kedvence.

♣ Jégbor: készítéséhez a szőlőt -7 Celsius-fokon szüreteljük, és nem bogyózással, csak préseléssel készül. Íze hasonlít a Tokajihoz, kellemes, finom ital.

 

Kránicz fehérbor - Zöld Veltelini
Kránicz Merlot rosé
Kránicz Borház vörösbor

Rosé borok

♣ Merlot Rosé: Merlot szőlőből fehérboros eljárással készült rosé bor. Üde, friss, ropogós, kicsit málnás jegyekkel.

♣ Shiraz Rosé: nem jellegzetes zalai szőlőből készül, azonban szép, karakteres, illatos rosé bor, amit teljesen fehérboros eljárással készítünk.

Vörös borok

♣ Merlot: Zala megye kiemelten ajánlott vörösbora, nagyon szép színanyag és selymes-bársonyos íz jellemzi.

♣ Syrah: nem jellegzetes zalai bor, kísérletképp kezdtük termeszteni és készíteni. Fahordós érlelésű, kifejezetten finom vörösbor.

♣ Cabernet Sauvignon: nagyon érzékeny szőlőfajta, késői szüreteléssel készítünk bort belőle.

♣ Cabernet Franc: kiemelten ajánlott jellegzetes zalai vörösbor, harmonikus ízvilág jellemzi.

♣ Messiás: egy különleges házasítás fantázianeve, azonos arányú Merlot, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon borból.

♣ Malbec: az 1886-os feljegyzésekben zalai fajtának leírt szőlő, ami azonban eltűnt a vidékről. Jelenleg Argentína fő szőlőfajtája, de a zalai borvidéken is kifejezetten jól érzi magát. Meggyes-cseresznyés ízvilág jellemzi.

♣ Blauburger: osztrák szőlőfajta, ami a zalai borvidéken is kifejezetten jól érzi magát. Elképesztő színanyaga miatt máshol általában házasításként alkalmazzák, a Kránicz Borházban egyedi fajtaként készítjük..

♣ Kékfrankos: egész Magyarországon jellemző és közkedvelt fajta, a zalai  tájon üde, ropogós, szép vörösbor készül.

♣ Zweigelt: osztrák nemesítésű szőlő, ami kiemelten jól érzi magát a zalai borvidéken is. Ez volt az első vörösbor fajta, amit a Kránicz Borházban készítettünk.

 

Jöjjön el, és kóstolja meg borainkat, amelyek a zalai borvidék természeti gazdagságát hozzák el az Ön poharába!